Sahara

De Sahara is mijn favoriete reisbestemming. Sinds 1989 heb ik vrijwel alle uithoeken bezocht. De landschappen zijn prachtig en ik vind het fascinerend hoe mensen zich ingenieus aanpassen aan barre omstandigheden. Woestijnbewoners hebben bijna altijd een bepaalde relaxtheid. Een enorm verschil met het iets zuidelijker gelegen ‘echte’ Afrika, waar mensen doorgaans veel drukker zijn. Ik vind die relaxtheid erg ontspannend. Nergens kom ik zo tot rust als in de woestijn.

Wil je mee naar de Sahara? Ik kan een reis op maat voor je organiseren met mezelf als gids en reisleider, zodat je je onderweg geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde formaliteiten en ander gedoe. Meestal weet ik precies wat wel en niet mogelijk is. Als je meer informatie zoekt of prijzen wilt weten, kun je contact met me opnemen. Laat maar horen wat je wensen zijn.

Als je je in wilt lezen in de praktische kanten van het reizen door de Sahara kun je het best de reisgids Sahara Overland en de daaraan gelieerde website van de Britse Sahara-expert Chris Scott raadplegen. Ik leverde diverse bijdragen aan zowel de gids als de site. Voor culturele, politieke en historische achtergronden verwijs ik naar mijn artikelen en boeken.